Jos Verstappen en Justin Wilson, European Minardi Cosworth, Grand Prix Canada 2003
Premium update

De verkoop van het Formule 1-team Minardi aan Red Bull in 2005 was een belangrijk moment in de geschiedenis van de sport. Het betekende niet alleen het einde van een tijdperk voor het iconische team, maar het was ook een van de belangrijkste onderdelen van de hele opbouw van het juniorenprogramma van Red Bull Racing.

Minardi was een Italiaans Formule 1-team dat in 1985 werd opgericht door Giancarlo Minardi. Het team nam deel aan meer dan 340 Grand Prix-races en behaalde in die tijd geen enkele keer een podiumplek. Verder dan een handvol vierde plaatsen kwam de Italiaanse renstal niet. Het team was een van de kleinste en minst succesvolle teams in de geschiedenis van de Formule 1, zo kwam het team in negen seizoenen puntloos in de boeken. Ondanks al deze resultaten was het ook een van de meest geliefde teams vanwege de passie en toewijding van Giancarlo Minardi en zijn team.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden