Liam Lawson leert als reservecoureur veel van Verstappen

VCARB auto 2024 - tsunoda

In het Formule 1-seizoen van 2023 wist Liam Lawson punten te scoren voor het kampioenschap toen hij in actie kwam als vervanger van Daniel Ricciardo. De Nieuw-Zeelander slaagde er echter niet in een stoeltje te bemachtigen voor 2024. Als reservecoureur bij het Red Bull-team hoopt hij dit jaar veel te kunnen leren en vol bewondering kijkt hij naar de prestaties van Max Verstappen.

Liam Lawson kreeg vorig jaar de kans om maar liefst vijf races te rijden voor het team van Alpha Tauri, nu Visa Cash App RB. Als vervanger van Daniel Ricciardo behaalde de jonge coureur zijn eerste punten tijdens de race in Singapore. Met de terugkeer van Daniel Ricciardo, moest Lawson een stap terug doen naar de positie van reservecoureur. Lawson wist dat er voor hem geen stoeltje vrij zou zijn in 2024. Toch gelooft Lawson dat hij als reservecoureur van Red Bull op de juiste plek zit. "Als ik een team moet kiezen, zou ik zeker hier bij Red Bull willen zitten. In principe heb ik directe toegang tot alle informatie en ik denk bijna precies te weten hoe Verstappen het doet en hoe het team functioneert", vertelde Lawson in de Sky Sports F1 Podcast. Het komende jaar zal de coureur gebruiken om te leren van het Red Bull team. Lawson denkt op deze manier in een goede positie te staan voor een stoeltje in de toekomst. Binnen het team kijkt hij vol bewondering naar de resultaten van Verstappen. "Max' vertrouwensniveau met die auto is hoger dan dat van wie dan ook. Kijk bijvoorbeeld naar Hamilton. Hij is duidelijk niet helemaal tevreden met de auto. Je moet je voorstellen dat elke keer als hij begint aan een kwalificatie- of race-ronde, hij niet 100% vertrouwen heeft in wat hij onder zich heeft en precies weet wat hij gaat doen."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

 

Leerproces als reservecoureur

Dit jaar zal Lawson als reservecoureur verbonden zijn aan het Red Bull-team. Hij zal meereizen naar alle vierentwintig races. "We zijn aanwezig omdat het noodzakelijk is, maar ik zou zeggen dat het vooral een kans biedt om te leren. Door rechtstreeks bij het team te zijn, bij elke sessie de koptelefoon op te hebben en direct toegang te hebben tot alles wat er gebeurt, kunnen we alles zien. Het is eigenlijk meer een kans voor ons om te leren." Naast het bijwonen van de races, werkt Lawson samen met andere reservecoureurs in de simulator om het team te helpen het beste resultaat te behalen tijdens de Grand Prix. Aan het einde van dit seizoen lopen de contracten van veel F1-coureurs af, Lawson hoopt dan ook een plaats binnen de sport te kunnen bemachtigen in 2025.

 

Lees ook: Olav Mol over prestatie Bearman: "We moeten niet overdrijven"

Lees ook: Felipe Massa spant officieel rechtszaak aan om verloren wereldtitel 2008

Lees ook: Wolff: Mercedes heeft 'fundamenteel' probleem met W15

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden