Max Verstappen: Ferrari in Nederland sneller dan in België

door Tim Koenders
Max Verstappen / Red Bull Racing

Max Verstappen verwacht dat Ferrari in Zandvoort een stuk sneller zal zijn dan op Spa-Francorchamps. De Nederlander won met overmacht de Grand Prix van België maar hij verwacht niet dat het in Nederland weer zo makkelijk zal gaan.

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van België verreden. Al vroeg in het weekend werd duidelijk dat zowel Max Verstappen als Charles Leclerc achteraan moesten starten. Met Sainz en Pérez die wel gewoon vooraan mochten starten leek de kans op de overwinning een heel stuk kleiner te worden. Verstappen mocht dus niet vooraan starten maar lang had de Red Bull-coureur niet nodig om zich naar voren te rijden. Eenmaal vooraan domineerde de Nederlander de race en pakte hij zijn 29ste overwinning.

Punten belangrijk

Dit weekend staat de thuisrace van Verstappen op het programma, de Grand Prix van Nederland. De leider in het kampioenschap verwacht niet dat hij wederom zo kan domineren. “In Zandvoort heb je veel meer neerwaartse druk nodig, het wordt waarschijnlijk moeilijker om te domineren. Ik verwacht dat Ferrari sterk zal zijn.” Dat liet de Nederlander weten volgens Motorsport.com. “Natuurlijk wil ik een heel goed resultaat behalen maar nu is het ook belangrijk om gewoon punten te scoren.”

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix in Zandvoort

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

Lees ook: Red Bull tekent Rudy van Buren als simcoureur: volgend jaar is Red Bull de focus

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden