Red Bull tekent Rudy van Buren als simcoureur: volgend jaar is Red Bull de focus

Verstappen_Canada

Rudy van Buren gaat voor meerdere jaren het team van Red Bull Racing versterken als simulator-, test- en ontwikkelingscoureur. De Nederlandse Supercup-coureur zal vanaf 2023 een centrale rol spelen in het afstellen van de auto tijdens Formule 1-weekenden, maar dat betekent niet dat hij zijn eigen race dromen in de wacht zet.

"Het stond al even in de planning, even wat haken en ogen om het in goede lijnen te krijgen maar nu ben ik heel blij dat het nieuws uit is." laat Van Buren woensdagochtend aan Grand Prix Radio weten. "Volgend jaar gaat de prioriteit naar Red Bull en dat zegt niet dat ik niets race daarnaast, maar het racen moet eromheen passen."

Van World's Fastest Gamer naar F1-topteam

In 2017 kreeg Van Buren zijn grote doorbraak toen hij de titel World's Fastest Gamer op zijn naam schreef en bij McLaren aanschoof als simulatorcoureur. De volgende stap was werk voor het team van Mahindra in de Formule E en nu is het dus Red Bull Racing die volledig inzet op de simtalenten van de 30-jarige Leeuwarder. "Het is een hoop wat er nu allemaal mijn kant op komt, maar dat is dan ook wel weer de leuke kant van de medaille."

Al eerder kroop Van Buren in de simulator van de Oostenrijkse renstal. Tegelijkertijd is hij dit seizoen ook nog bezig met Porsche Supercup en is volgend weekend in Monza dus dubbel geboekt. "Woensdag, donderdag, vrijdag fabriek in Milton Keynes en zaterdagochtend naar Italië vliegen om rechtstreeks de kwalificatie van de SuperCup in te gaan." zegt van Buren. "Verre van ideaal, dat is niet iets wat je het hele jaar wilt doen. En de rest van het jaar staat nog on hold, welke weekenden het voor Red Bull worden."

Rudy van Buren World's Fastest Gamer

Foto: McLaren Media Centre

Zandvoort is goedgezind voor mij

Van Buren, die regelmatig aanschuift als gast bij de podcast F1 aan Tafel, maakte dit jaar zijn debuut in de Porsche Supercup bij Huber Racing en rijdt daarnaast ook nog Porsche Carrera Cup Duitsland. "We hebben dit weekend Zandvoort, volgende week Monza en dan is Supercup klaar voor dit jaar. En dan zijn er nog twee wedstrijden voor het Duits kampioenschap."

"Hopelijk verlopen die races beter dan afgelopen, maar we hebben de laatste paar wedstrijden wel een stap gezet qua pace dus ik hoop dat we dat dit weekend ook gewoon kunnen laten zien. Normaal gesproken is Zandvoort goedgezind voor mij dus dan gaan we er ook gewoon voor."

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Grand Prix Radio tijdens Dutch GP live vanuit Zandvoort

Lees ook: Max Verstappen met 'klassieke' Verstappen-helm in Zandvoort

Lees ook: Mogelijke gridstraf voor Lewis Hamilton op Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden