Max Verstappen met 'klassieke' Verstappen-helm in Zandvoort

door Coert Gillissen
Jos Verstappen - fluistert in oor Max Verstappen - Spanje 2022

In de aanloop naar de Dutch GP heeft Max Verstappen een uniek helmdesign onthuld. In zijn thuisrace zal Verstappen rijden met een kleurstelling die gebaseerd is op het ontwerp van de helm van zijn vader.

Waar Verstappen normaal gesproken met een witte helm en rode accenten rijdt, gooit hij het voor de race op Zandvoort over een andere boeg. Speciaal voor de Dutch Grand Prix rijdt de Nederlander met de helm van zijn vader. Terug is het wit-blauw-rode ontwerp waarmee Verstappen sr. tussen 1994 en 2003 in de Formule 1 reed. Het enige dat veranderd is, is het eigen logo van de regerend wereldkampioen en de verplichte sponsorstickers. 

Jos Verstappen, Arrows-Asiatech, Grand Prix van Europa, 2001
Jos Verstappen in 2001, met de Arrows-Asiatech

'Eerbetoon aan zijn inzet'

"Met de Grand Prix van Nederland voor de deur dacht ik dat het een mooi moment zou zijn om zijn inzet voor mijn carrière te eren. Van kinds af aan heeft hij me begeleid naar waar ik nu ben. Dankzij hem zijn we wereldkampioen geworden en met de Dutch GP in het vooruitzicht hebben we een nieuwe versie van zijn helm gemaakt. Ik vind het zeer speciaal om hiermee te rijden, ook omdat dit mijn eerste design was toen ik in de kartsport begon." 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Grand Prix Radio tijdens Dutch GP live vanuit Zandvoort

Lees ook: Mogelijke gridstraf voor Lewis Hamilton op Zandvoort

Lees ook: Pirelli neemt hardste banden mee naar Zandvoort

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden