Mogelijke gridstraf voor Lewis Hamilton op Zandvoort

LEwis Hamilton Spa

Lewis Hamilton ontvangt mogelijk een gridstraf tijdens de race in Zandvoort. Na het incident met Fernando Alonso tijdens de eerste ronde van de Grand Prix van België, is het onzeker of de krachtbron nog bruikbaar is. Het onderdeel is naar Brixworth gestuurd voor onderzoek. Een mogelijke gridstraf had het team niet ingecalculeerd.

Vlak na de start van de Grand Prix van België kwam Hamilton in aanraking met Alonso. Direct hierna was vanaf de onboardcamera van Alonso zichtbaar dat er vloeistof vrijkwam uit de auto van de Brit. Vrijwel gelijk kreeg Hamilton dan ook te horen dat hij zijn auto aan de kant moest zetten. Hiermee is zijn race afgelopen zondag vroegtijdig beëindigd. Na afloop van de race heeft de Mercedes-coureur aangegeven dat het incident zijn fout is. Alonso reed in zijn dode hoek en hij had verwacht dat er meer ruimte was. 

Terug voor onderzoek

Momenteel is de motor teruggestuurd naar Brixworth, waar het onderdeel wordt onderzocht op mogelijke schade. "Het is zeker zorgwekkend", meldt het team aan Motorsport.com. Volgens Mercedes zijn de eerdere motoren van Hamilton nog wel bruikbaar. Het probleem hiermee is dat deze motoren al zo goed als uitgereden zijn, waardoor het vermogen fors minder is. De verwachting was dat Hamilton dit seizoen met zijn huidige motor zou kunnen uitrijden. Voor het team komt het dus als een echte tegenslag als blijkt dat er nieuwe motor aan te pas moet komen, met een gridstraf als gevolg.

Versnellingsbak geen probleem

Door het team wordt ook gekeken naar een mogelijke vervanging van de versnellingsbak. Mocht deze vervangen moeten worden in Zandvoort, dan zitten hier geen straffen aan verbonden. Wat dit onderdeel betreft, zit Hamilton nog binnen de limiet van toegestane onderdelen. 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Pirelli neemt hardste banden mee naar Zandvoort

Lees ook: F1 aan Tafel: Max geeft masterclass

Lees ook: FIA legt uit waarom Hamilton geen straf kreeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden