Max Verstappen: Ferrari nog steeds sneller

door Olav Veenhof
Max Verstappen - zittend persconferentie - Oostenrijk 2022

Max Verstappen denkt dat Ferrari op dit moment de snelste auto heeft. De Nederlander wist de laatste twee races niet te winnen en denkt dat ook in Frankrijk het team uit Maranello snel zal zijn.

Verstappen zag zijn voorsprong in het kampioenschap kleiner worden na twee overwinningen van Ferrari. Hoewel hij met zes overwinningen de coureur is met de meeste overwinningen dit seizoen, heeft Verstappen naar eigen zeggen niet het idee dat hij vaak de dominante auto had. "Aan het begin van het jaar was Ferrari sneller. Doormiddel van uitvalbeurten en strategische keuzes hebben we het weten om te draaien, maar ik heb nog geen echt dominant weekend gehad", zo laat Verstappen weten aan Motorsport.com.

Licht voordeel

Aankomend weekend wordt er op Circuit Paul Richard in Frankrijk gereden. Op het circuit dat wordt gekenmerkt door de strepen langs de baan is het volgens Verstappen lastig te zeggen wie de betere auto heeft voor dit weekend: "Het ligt aan het circuit welke auto sneller is, deze baan heeft veel technische en high-speed bochten richting het einde. Over het algemeen gezien heeft Ferrari een kleine voorsprong op ons", aldus Verstappen die vorig jaar op dit circuit wist te winnen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Zere plek gevonden

Het team uit Maranello won op de Red Bull Ring, een circuit waar Red Bull doorgaans het dominante team is. Verstappen wist nog wel de sprintrace te winnen, maar kampte op zondag onder andere met hoge bandenslijtage waardoor Charles Leclerc uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging. "Het lag niet alleen maar aan de bandenslijtage. Het afstellen van de auto en het hele pakket waren in Oostenrijk gewoon niet goed genoeg. Ik hoop dat het nu is opgelost."

Lees ook: Ferrari en Mercedes nemen upgrades mee tegen de hitte

Lees ook: Mick Schumacher over Paul Ricard: Het kan verwarrend zijn

Lees ook: Max Verstappen: Jüri Vips verdient een tweede kans

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden