Ferrari en Mercedes nemen upgrades mee tegen de hitte

Mercedes Ferrari - Hamilton Leclerc - Groot-Brittannie 2022

Zowel Ferrari als Mercedes grijpen naar de upgrades om de hitte te bestrijden voor de Grand Prix van Frankrijk van dit weekend. Beide teams hebben hun eigen manier om de auto te koelen. 

Ferrari en Mercedes hebben elk hun eigen problemen. Zo sukkelt Ferrari met de betrouwbaarheid van hun F1-75. Dat werd afgelopen weekend pijnlijk duidelijk toen de Ferrari van Sainz het begaf net toen hij een aanval wilde inzetten op Max Verstappen. Daarmee missen ze niet alleen punten voor de Spanjaard, maar snoepen ze ook minder punten van Verstappen af. Dat kan nog gevolgen gaan hebben voor het coureurskampioenschap. Mercedes is op zijn beurt nog steeds niet waar het wil zijn. Het doel is nog steeds om tenminste één raceoverwinning te behalen.

Ferrari

Hoofd van de aerodynamica-afdeling van Ferrari, Diego Tondi, geeft aan wat Ferrari precies gaat doen om de hitte te bestrijden. ''De voorspelde hoge tempraturen voor de Grand Prix van Frankrijk betekenen dat we ervoor moeten zorgen dat de motor en de banden optimaal presteren. We gebruiken een middel-tot-hoog niveau carrosseriekoeling door openingen op het bovenste deel van de carrosserie te plaatsen. Ook gebruiken we remkanalen om de velgkoeling te maximaliseren om zo de warmte van de banden af te voeren. De warme omstandigheden zullen het bandenbeheer nog veeleisender maken.''

Mercedes

De upgrade van Mercedes is wat gemakkelijker uit te leggen. Verschillende fotograven hebben de upgrade al op de rol staan. Wat het Duitse team heeft gedaan is het vergroten van de gaten vooraan op de voorvleugel. Deze gaten leidt verschillende luchtstromen naar onderdelen aan de voorkant van de auto waardoor nu dus meer lucht naartoe vloeit. Eén van die stromen leidt naar de cockpit en dus zullen Hamilton, Russell en dit weekend ook De Vries meer frisse lucht krijgen. Daarnaast is de voorvleugel een stuk smaller dan voorheen. Daarmee hoopt Mercedes, de rechte lijn snelheid te verbeteren. 

 

Teambaas Toto Wolff kijkt uit naar het racegeweld in Frankrijk. ''Paul Ricard is een erg aparte baan en daardoor een uitdaging. Het heeft een vlak asfalt met veel verschillende soorten bochten met ook een aantal lange rechte stukken. Het doel is om verder in te lopen naar voren en hopelijk om terug op het podium te komen. Nyck [De Vries red.] vervangt Lewis [Hamilton red.] voor de eerste vrije training dit weekend als onderdeel van de verplichte sessies voor jonge coureurs. We kijken ernaar uit om te zien hoe hij het gaat doen'', besluit Wolff. 

Lees ook: Alexander Wurz neemt het op voor racedirecteur Wittich

Lees ook: Max Verstappen: Jüri Vips verdient tweede kans

Lees ook: Mick Schumacher over Paul Ricard: Het kan verwarrend zijn

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen