Max Verstappen: Het draaide allemaal om vertrouwen

SI202307280569_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen eindigt dominant bovenaan tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België, maar het is Leclerc die zondag vanaf pole position zal starten. De Nederlander zakt vijf plekken naar achter na een gridstraf voor het wisselen van een versnellingsbak. 

In een kwalificatie met wisselende weersomstandigheden en een spannende Q2 waarin Verstappen ternauwernood ontsnapte aan uitschakeling door de tiende snelste tijd te rijden, slaagt hij er aan het einde van de rit opnieuw in om de snelste te zijn. De wereldkampioen zet in Q3 een schitterende tijd neer van 1:46.988, een indrukwekkende acht tienden sneller dan Ferrari-coureur Leclerc.

'Veel geluk op P10'

"Het was erg spannend." laat de wereldkampioen weten na afloop van de kwalificatie. "De omstandigheden waren lastig en het circuit droogde snel op. In mijn laatste ronde in Q2 had ik niet genoeg vertrouwen om meer te pushen, en ik had veel geluk dat ik op P10 eindigde."

"In Q3 heb je twee setjes banden en kun je wat meer pushen, meer risico nemen, en dat deden we in die laatste ronde." legt Verstappen uit. "Ik weet dat ik op zondag moet terugvallen vanwege de straf die ik heb, dus dit was het beste wat ik vandaag kon doen."

Alles geriskeerd

Verstappen legt uit waar de auto tot leven kwam. "Sector 2 was nog steeds een beetje vochtig. Er was maar één droge lijn en in sommige bochten moest je een alternatieve lijn nemen. Het draaide allemaal om vertrouwen en alles riskeren in die laatste ronde om meer rondetijd te krijgen," zegt hij. "We weten dat de auto snel is en zelfs in deze lastige omstandigheden hebben we dat gelukkig weer laten zien."

Lees ook: Verstappen snelst op Spa-Francorchamps, maar pole position voor Leclerc na penalty

Lees ook: Sainz bovenaan tijdens eerste training op een nat Spa-Francorchamps, Verstappen zet geen tijd neer

Lees ook: Andrea Stella: Nog steeds werk aan de winkel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden