Andrea Stella: Nog steeds werk aan de winkel

door Patrick Wuite
Norris GP Engeland

McLaren-teambaas Andrea Stella is blij met de vorm van zijn team, maar ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. De snelheid in de langzame bochten mag volgens de Italiaan nog wel wat beter.

McLaren begon dramatisch aan het jaar, maar de update, die het team in Oostenrijk op de auto zette, doet wonderen. Op de Red Bull Ring werd Lando Norris al knap vierde, maar de afgelopen twee weekenden ging het nog een tandje beter en werd de jonge Brit twee keer tweede. Rookie-teamgenoot Oscar Piastri kreeg de update pas in Groot-Brittannië en werd daar na een ongelukkige timing van de Safety Car vierde en in Hongarije werd de coureur uit Melbourne met schade aan zijn vloer vijfde. En dus is McLaren ineens voor Mercedes, Ferrari en Aston Martin te vinden, maar teambaas Andrea Stella ziet nog ruimte voor verbetering.

"We zijn zeker blij met de snelheid in de medium-speed-bochten, maar de snelheid in de langzame bochten kan nog wel wat beter. Daar moeten we echt nog aan werken", vertelt de Italiaan aan Autosport.com. 

Piastri race Engeland 2023

Lees ook: Olav Mol over Hongarije: Eén van zijn meest dominante overwinningen

Lees ook: Toto Wolff: Er moet volgend jaar veel veranderen

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen blijft verbazen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden