Toto Wolff: Er moet volgend jaar veel veranderen

door Patrick Wuite
Lewis Hamilton zaterdag Hongarije 2023

Mercedes-teambaas Toto Wolff wil het seizoen 2023 nog niet opgeven, maar denkt dat het volgend jaar anders moet voor Mercedes om competitiever te worden.

Het seizoen is nu halverwege en Mercedes is er nog steeds niet ingeslaagd om het gat naar Red Bull te dichten. Lewis Hamilton pakte afgelopen weekend in Hongarije wel zijn eerste pole position in anderhalf jaar tijd, in de race was de Red Bull in handen van Max Verstappen oppermachtig. En dus moet Mercedes vol aan de bak om het gat te dichten, maar opgeven doet Toto Wolff niet.

"Ik geef nooit op. Als je naar het resultaat kijkt van afgelopen weekend dan was het zo slecht nog niet. We eindigden vier seconden achter Lando, twee seconden achter Perez. Alleen het gat naar Max was zo ontzettend groot", vertelt Wolff aan Speedcafe. 

Wolff Hamilton podium

Maar wil Mercedes volgend jaar Verstappen uitdagen, dan zal het beter moeten en dus zal de W15 er volgend jaar compleet anders uitzien. "Het moet anders. We zien kansen en moeten naar elk concept goed kijken", besluit de Oostenrijker.

Lees ook: Dramatische wedstrijd Alpine: Race na één ronde voorbij

Lees ook: Toto Wolff baalt: Hadden tweede beste auto

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen blijft verbazen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden