Dramatische wedstrijd Alpine: race na één ronde voorbij

Ocon Hongarije 2023

Opnieuw een dramatische race voor het team van Alpine. Na de dubbele uitvalbeurt in Engeland, vielen in Hongarije Esteban Ocon en Pierre Gasly wederom allebei uit, maar echt veel konden zij daar niet aan doen. "Zeer frustrerend", noemt Ocon het.

De race in Hongarije was al voorbij voor het Franse team na bocht 1. Esteban Ocon en Pierre Gasly werden slachtoffer van Guanyu Zhou, die zich vergaloppeerde. Hij raakte Daniel Ricciardo die op zijn beurt Esteban Ocon raakte. Daarbij ging de achterkant van de auto van Ocon de lucht in en raakte hij zijn teamgenoot Pierre Gasly. Door een lekke band en schade aan de achterkant van de auto zat de race van Gasly er na 1 ronde op. Even later kwam Ocon de pits ingereden, parkeerde hij zijn auto en later bleek dat zijn stoeltje in tweeën was gebroken door de klap op het asfalt. En zo was het weer een teleurstellend weekend voor Alpine.

"Het is zeer frustrerend dat je weekend erop zit na een race-incident in de eerste ronde van de race. Wij konden niet heel veel anders doen en door schade zat de race er na 1 ronde al op. Gelukkig ben ik in orde en gaan we nu naar Spa-Francorchamps. Hopelijk sluiten we de eerste seizoenshelft daar positief af", aldus Ocon tegenover F1.com.

Gasly Hongarije 2023

Lees ook: Pijnlijke conclusie Fernando Alonso: Gewoon niet snel genoeg

Lees ook: Olav Mol presenteert F1 aan Tafel

Lees ook: Frustrerende middag voor Charles Leclerc in Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden