Olav Mol over Hongarije: Één van zijn meest dominante overwinningen

door Olav Veenhof
Premium update
Verstappen in Hongarije op podium
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Hongarije. Olav vertelt over een bewogen raceweekend, het weekend van Daniel Ricciardo, het nieuwe kwalificatie-format en de dominantie van Max Verstappen.

Een nieuwe raceweekend waarbij tijdens de kwalificatie er een nieuw format werd geïntroduceerd, dit zou eigenlijk in Imola al plaats hebben gevonden, maar door de hevige regenbui werd deze Grand Prix afgelast. In Hongarije leverde het format waarbij er in Q1 wordt gereden op de harde band. In Q2 wordt er gereden op de medium band en in Q3 wordt er gereden op de soft band. Daarin waren er de nodige verrassingen. Olav Mol, commentator van GrandPrixRadio. "We hebben natuurlijk een geweldige kwalificatie gehad, met een strijd op pole position", aldus Mol. Hij vervolgt met het feit dat ook de laatste ronde van Max niet ideaal was."Ja Max zijn laatste ronde in Q3 was niet sneller dan zijn eerste. Dat laat zien dat ze bij Red Bull ook veranderingen hebben gedaan voor de ultieme ronde."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden