Max Verstappen: Ik ga proberen te genieten

Verstappen persconferentie Zandvoort

In aanloop naar de Grand Prix van Nederland zien we een kalme Max Verstappen tijdens de FIA-persconferentie. Verstappen vertelt onder andere over de atmosfeer, de fans en de snelheid van zijn auto.

Na een geslaagd jaar keert de Formule 1 weer terug op Zandvoort. Max Verstappen keert terug als wereldkampioen. In de persconferentie op de donderdag is Verstappen lovend over de grand prix. "Vorig jaar was het fantastisch. Het is een fantastische baan om te rijden met een Formule 1-bolide, vooral tijdens de kwalificatie. Er is een geweldige atmosfeer en er zal veel oranje zijn, ik kijk zeker uit naar het weekend", vertelt de Nederlander. Volgens hem geven de fans geen extra snelle rondetijden maar hij vindt het wel gaaf om te zien hoeveel steun hij krijgt. "Zelfs als je in de pits staat, hebben ze een feestje aan de overkant. Als je dan naar buiten gaat, hoor je al het gejuich, ik ga proberen er zoveel mogelijk van te genieten",  aldus Verstappen.

Van België naar Nederland

Afgelopen weekend was Verstappen dominanter dan tevoren. De Nederlander startte vanaf P14 en wist de race ruim te winnen. Hier op Zandvoort denkt de Nederlander dat het dichter bij elkaar gaat zitten. "Ik denk het wel, Spa was geweldig voor ons en beter dan dat we verwachtten. Onze auto, met die lay-out was perfect. Hier (Zandvoort, red.) rijd je met meer downforce, compleet andere circuit lay-out en minder rechtelijnsnelheid", vertelt Verstappen. Het gaat dus interessant worden. Verstappen denkt dat de auto snel is als het team de setup goed kan krijgen. "Dan is het nog wel een vraagteken hoe snel de auto is in vergelijking met de anderen", besluit Verstappen.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Max Verstappen officier in Orde van Oranje-Nassau

Lees ook: Steiner over organisatie Dutch GP: Petje af

Lees ook: FIA test tijdens VT1 DRS in Arie Luyendyk-bocht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden