Steiner over organisatie Dutch GP: Petje af

Haas in Zandvoort

Guenther Steiner, teambaas van Haas F1, blikt vooruit op de Grand Prix van Nederland. Hij is onder de indruk over de organisatie van de grand prix en vertelt onder andere over een teleurstellende race tijdens de Grand Prix van België. 

Het team van Haas kent een beter seizoen dan voorgaande jaren. Het team heeft een aantal punten achter haar naam staan maar na de Grand Prix van Oostenrijk beginnen de resultaten tegen te vallen. Tijdens de Grand Prix van België reed het team met een update op de auto. Teambaas Guenther Steiner is tegenover zijn team positief over die updates. "Het is goed dat de data die we op de auto zagen overeen kwamen met de data uit de windtunnel, dat is het belangrijkste op het moment", aldus Steiner. 

Dit jaar lijkt het erop dat de VF-22, de bolide van Haas, op sommige circuits beter is dan de anderen. Steiner geeft alvast een voorspelling op welke circuits de auto goed of juist slecht is. "Ik begin met het circuit wat niet goed voor ons gaat zijn, Monza. Dat is niet ons favoriete circuit, maar ik hoop dat we goede resultaten kunnen halen in Zandvoort en Japan. In Austin hebben we altijd een beetje moeite gehad, maar hopelijk lukt het dit jaar wel, maar waar ik echt niet naar uit kijk is Monza", concludeert Steiner. 

Grand Prix van Nederland

We keren dit jaar weer terug naar de Zandvoort. Vorig jaar verliep het weekend perfect en ook Guenther Steiner was onder de indruk. "Ik denk dat dit het beste voorbeeld was van een historische raceomgeving met een nieuwe insteek." Volgens de teambaas heeft de organisatie fantastisch werk geleverd om een oud circuit tot leven te brengen voor het moderne tijdperk in de Formule 1. "Petje af, en ik kijk er echt naar uit om terug te keren op Zandvoort", aldus Guenther Steiner. 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix in Zandvoort

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

Lees ook: Red Bull tekent Rudy van Buren als simcoureur: volgend jaar is Red Bull de focus

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden