Max Verstappen: Ik zal mijn best doen

Max Verstappen auto kwalificatie Mexico 2023

Max Verstappen start de Grand Prix van Mexico vanaf de derde plek. Het lukte de Nederlander niet om een zuivere ronde neer te zetten en dus moet hij genoegen nemen met een derde startplek. Wel is hij zelfverzekerd over de race. 

Max Verstappen heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico de derde tijd neergezet. Beide Ferrari-coureurs verraste door P1 en P2 te pakken. Verstappen wist geen zuivere ronde neer te zetten en moet op de blaren zitten. Doordat het circuit op groote hoogte ligt is het erg lastig om grip te vinden. Dit heeft Verstappen ook ondervonden. Wel is hij erg zelfverzekerd over de race en gaat hij voor de overwinning. 

Hoogte

Het circuit van Mexico ligt op ruim 2 kilometer hoogte. Deze hoogte heeft een enorme invloed op de bolides van de Formule 1 coureurs. Dat heeft Verstappen ook ondervonden. "Het is heel lastig. Je hebt weinig grip vanwege de hoogte. Dus als je te veel pusht breekt de auto weg. Dat gebeurde een paar keer, daarom is het niet gelukt om een goede ronde neer te zetten", aldus Verstappen.

Zelfverzekerd

Dat de Red Bull-coureur zich nu als derde kwalificeert doet niks met het zelfvertrouwen. Vanaf de derde plek start Verstappen in de slipstream, dus zit er ook een voordeel aan. Al start Verstappen toch liever vanaf de eerste plek. "Ik ben zelfverzekerd dat we een goed resultaat gaan boeken. Natuurlijk start ik liever eerste, maar ik heb vanaf P3 een slipstream en dus heb ik een voordeel", vertelt de Nederlandse coureur. Zonder enige twijfel zal Verstappen er alles aan doen om met de overwinning naar huis te gaan. "Ik zal mijn best doen om de overwinning binnen te slepen."

Lees ook: Ferrari verrast met eerste startrij in Mexico

Lees ook: Max Verstappen snelste in derde vrije training in Mexico

Lees ook: Max Verstappen na vrije trainingen: Gaat beter dan verwacht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden