Max Verstappen na zestiende overwinning: We maken een fantastisch seizoen mee

Max Verstappen podium Mexico 2023

Max Verstappen pakt de zestiende overwinning van het seizoen en breekt daarmee zijn eigen record. De Nederlander had een wereldstart vanaf P3 tijdens de Grand Prix van Mexico. Verstappen maakt dan ook een geweldig seizoen mee. 

Max Verstappen wint de Grand Prix van Mexico en sleept hiermee de zestiende overwinning van het seizoen binnen. Hiermee breekt hij zijn eigen record, wat op vijftien overwinningen in één seizoen stond. De coureur van Red Bull kent een ongekend seizoen en is dan ook erg trots op het team en de prestaties. Ook vind hij het jammer dat zijn teamgenoot, Sergio Pérez, in de eerste ronde is uitgevallen. 

Record

Dat Verstappen nu op zestien overwinningen in één seizoen staat is heel bijzonder. Met nog drie races te gaan kan dat op totaal negentien overwinningen komen. Verstappen breekt record na record, iets wat bijzonder is. Hij maakt dan ook een fenomenaal seizoen mee en is daar trots op. "We maken een fantastisch seizoen mee. Vorige race wonnen we bijvoorbeeld vanaf P6 en nu vanaf P3. De pace was dan ook geweldig", aldus Verstappen.

De Red Bull-coureur probeerde een andere strategie te volgen, maar een rode vlag gooide roet in het eten. Door het afbreken van de achterwielophanging crashte Kevin Magnussen en zo was er een rode vlag. Even daarvoor was er een safety car waardoor Verstappen naar binnen ging. "We probeerde een andere strategie dan de rest te volgen, maar dat pakte anders uit door de rode vlag."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Crash Pérez

Verstappen had vanaf P3 een raketstart evenals teamgenoot Sergio Pérez vanaf P5. Zo gingen Verstappen, Leclerc en Pérez drie wijd bocht 1 in. Dat pakte voor Pérez niet goed uit en moest de auto in de pits parkeren. Ondanks dat de publieksfavoriet uitviel bleven de fans zitten. Ook bleven ze netjes tegenover Verstappen, iets wat vorig weekend in Austin wel anders was. De Nederlandse coureur is dan ook blij met die ontwikkeling. "Het is fantastisch om hier te winnen. Natuurlijk is het jammer dat Pérez uit is gevallen. Ondanks dat was het publiek fantastisch."

Lees ook: Verstappen wint met overmacht de Grand Prix van Mexico

Lees ook: Ondermaatse kwalificatie voor Aston Martin

Lees ook: Beide Alpine-coureurs niet door naar Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden