Max Verstappen: "Ook bij tweede plaats geweldig seizoen"

SI202110070313_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen voelt geen extra druk nu hij in een positie zit om wereldkampioen te worden. Eerder suggereerde Hamilton dat Verstappen het lastig kon krijgen met de druk, maar de Nederlander staat er juist heel relaxed in. Volgens hem is stressen niet nodig en heeft hij alsnog een goed seizoen gehad bij een tweede plek in het kampioenschap.

Max Verstappen staat twee punten achter Lewis Hamilton in het kampioenschap, maar lijkt toch de beste papieren te hebben. Hamilton moet namelijk nog een keer wisselen naar de vierde motor, wat een gridstraf zou beteken voor de Brit. Verstappen heeft die gridstraf al gepakt tijdens de Grand Prix van Rusland, dus hoeft dat niet meer te doen. De druk doet Verstappen niks liet hij volgens Motorsport.com tijdens de persconferentie in de aanloop naar de Turkse grand prix. "Het is hetzelfde als normaal. We zijn erg relaxed, maar ook gefocust. Natuurlijk willen we winnen en die mentaliteit is er zeker, maar het is niet iets wat je kan forceren en waarover je zou moeten stressen. We doen namelijk altijd ons best en dat zal dit weekend niet anders zijn."

Max Verstappen / Grand Prix van Turkije / Persconferentie / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Content Pool (Sedat Suna/Getty Images)

"Ook bij tweede plek hebben we een geweldig seizoen gedraaid"

Hoewel Verstappen altijd wil winnen en er dit jaar een reële kans is op de wereldtitel, zou hij er mee kunnen leven als hij tweede zou worden. "Ik doe altijd mijn best en weet dat mijn team ook altijd zijn best doet. Als dat betekent dat we aan het einde van het jaar eerste staan, is dat een fantastische prestatie. Maar ook als we tweede worden, hebben we in mijn ogen nog steeds een geweldig seizoen gedraaid en daar zal mijn leven ook niet heel anders van worden. Ik geniet van wat ik doe en vind dat ook erg belangrijk."

Lees ook: Sainz krijgt gridstraf in Turkije wegens motorwissel

Lees ook: F1 aan Tafel genomineerd voor Dutch Podcast Award

Lees ook: Red Bull Racing eert Honda met speciale livery in Turkije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden