Max Verstappen snelste over de lijn tijdens eerste vrije training Suzuka

Max Verstappen auto kwalificatie Grand Prix van Australië

Max Verstappen bemachtigt de eerste plek tijdens de eerste vrije training in Suzuka. Logan Sargeant veroorzaakt een rode vlag halverwege de training. Ayumu Iwasa maakt zijn Formule 1 debuut met RB. En de coureurs vechten nu al voor posities op de baan.

 

Rode vlag

Halverwege de training veroorzaakte Logan Sargeant een rode vlag. Hij belandde in de muur bij bocht 7. Logan Sargeant belandde met zijn rechter voorwiel in het gras en draaide toen richting de muur. Hij kwam er goed vanaf en klom zelf de auto uit. Hij eindigde deze training op de laatste plaats. Net zoals vorig raceweekend in Australië heeft Williams geen reserve chassis. Het is nog maar de vraag of het chassis intact is gebleven tijdens de crash van Sargeant.

 

Gevecht om posities

Nadat de Williams van Sargeant was opgeruimd mochten de auto’s de baan weer op. Het begon met Nico Hülkenberg die over de witte lijn heen ging bij de pit exit. Hij kreeg de zwart en witte vlag te zien. De rest van de auto’s zaten dicht bij elkaar op de baan. Zo zagen we Sainz, Albon, Russell, Alonso en Stroll al met elkaar racen om de beste positie op de baan tijdens de opwarmronde. Russell besloot de andere coureurs de ruimte te geven en ging langzamer rijden. Vervolgens gaven alle coureurs elkaar de ruimte en konden zij doorgaan met de training.

 

Formule 1 debuut

Ayumu Iwasa maakte zijn Formule 1 debuut tijdens de eerste vrij training in Suzuka. Hij verving Daniel Ricciardo die vanaf de zijlijn mocht toekijken. Dit betekende ook dat RB een volledig Japanse line-up had. Ondanks dat hij alles gaf wist Iwasa niet in de buurt te komen bij Yuki Tsunoda. Tsunoda eindigde op de 9e positie en Iwasa eindigde op de 16e plek.

 

3 dominante teams in de top 10

Zowel Red Bull als Ferrari en Mercedes wisten beide coureurs in de top 10 te krijgen. Red Bull en Mercedes wisten voor een groot deel van de training de eerste positie te bemachtigen. Red Bull wist de eerste en tweede positie uiteindelijk te behouden en Mercedes eindigden op de 4e en 5e plek. Dit resultaat is zeker niet wat er verwacht werd van Mercedes. We konden zien dat het team het erg lastig had tijdens de eerste races en dat beide coureurs moeite hadden met hun auto.

Ferrari wist beide teams ook uit te dagen. De 3 teams lagen erg dicht bij elkaar. Het zou dus zo maar kunnen dat deze teams elkaar veel gaan zien dit weekend.

Allebei de auto’s van McLaren weten ook in de top 10 te eindigen. Norris pakt de 10e plaats en Piastri de 8e. Ook Alonso weet naast Tsunoda nog een plekje in de top 10 te bemachtigen en eindigde op de 7e plek.

 

Lees ook: Ricciardo voelt druk toenemen, maar gaat niets veranderen: "resultaten komen vanzelf"

Lees ook: Aston Martin neemt sidepods van Red Bull over

Lees ook: Oorzaak DNF Verstappen gevonden: "maken ons geen zorgen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden