Oorzaak DNF Verstappen gevonden: "Maken ons geen zorgen"

verstappen donderdag japan

Red Bull heeft het probleem gevonden dat de DNF van Max Verstappen veroorzaakte in Melbourne. Verstappen maakt zich geen zorgen voor een eventuele herhaling van het probleem in Japan. De Nederlander kijkt ernaar uit om terug te slaan in Suzuka.

Net als een paar maanden geleden reist Max Verstappen af naar Japan zonder de race ervoor te hebben gewonnen. Carlos Sainz won vorig jaar in Singapore en de meeste recente race in Australië. In Singapore leek Red Bull niet echt de pace te hebben en in Melbourne was een uitvalbeurt de reden dat de drievoudig wereldkampioen de race niet wist te winnen. Verstappen geeft aan dat beide gevallen niet met elkaar te vergelijken zijn. "Ieder jaar is anders. Vorig jaar hadden we natuurlijk een moeilijk weekend in Singapore. Maar als je naar Melbourne kijkt, dan waren we qua performance wel echt snel. We konden de race alleen niet finishen." De vorige editie van de Japanse Grand Prix won de Nederlander met meer dan negentien seconden voorsprong op Lando Norris.

Sinds de race in Melbourne heeft het team van Red Bull de oorzaak van de DNF onderzocht en het probleem weten vast te stellen. "We zagen op zaterdag met de kennis van nu al bepaalde signalen. Dat sommige dingen er niet helemaal uitzagen zoals ze eruit hadden moeten zien. Met de kennis van nu kunnen we vaststellen dat het door de remklauw is gekomen", concludeert Verstappen. "Het was uiteindelijk niet echt een probleem, maar je moet het wel vastzetten natuurlijk."

 

Verstappen persco Japan

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)
 

Geen zorgen voor Suzuka

Verstappen maakt zich geen zorgen dat het remprobleem terugkomt. "We konden niet echt een probleem aan de auto vinden. Het is natuurlijk nooit fijn om uit te vallen, maar het is wel positief dat er geen fout in de specificatie zelf zat. Dan was het namelijk nog iets vervelender geweest." De Nederlander laat wel weten dat er maatregelen zijn genomen om een eventuele herhaling te voorkomen. "De procedures worden natuurlijk wel aangepast om ervoor te zorgen dat zoiets niet weer gebeurt." Verstappen kijkt in ieder geval uit naar de race in Japan. "Het blijft bijzonder om hier te rijden, dit is één van mijn favoriete circuits van de kalender. Ik heb deze baan veel in de simulator gereden, maar in het echt is het nog heel wat indrukwekkender", aldus de drievoudig wereldkampioen. 

 

Lees ook: Williams tot aan Miami zonder reservechassis

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

Lees ook: Alonso over vertrekkans van Verstappen bij Red Bull: "Nul kans"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden