Max Verstappen: Start was niet ideaal

door Tim Koenders
Max Verstappen Baku zondag 2023

Max Verstappen won met overtuiging de sprint in Oostenrijk. De Nederlander is blij met de overwinning nadat hij in de eerste ronde moest strijden met zijn teamgenoot.

Max Verstappen mocht de sprint vanaf de eerste plaats aanvangen. In moeilijke omstandigheden leek de Nederlander in eerste instantie een goede start te hebben. Toch kon hij zijn teamgenoot niet achter zich houden in bocht één. Op het rechte stuk dat volgde drukte Pérez Verstappen op het gras. Bij het ingaan van bocht drie remde de leider in het kampioenschap een stuks later en nam de leiding weer over. Na die eerste ronde kon hij een ruime voorsprong opbouwen en de overwinning naar zich toetrekken.

Verre voorsprong

“De start was misschien niet helemaal ideaal. Toen we eenmaal terug aan de leiding kwamen kon ik de banden managen. Zeker als je weet dat het niet meer gaat regenen is 24 rondes op de intermediates best wel veel. Volgens mij waren de slicks de laatste vijf ronden pas een stuk sneller. Wij lagen zo ver voor dat het niet verstandig was om naar binnen te gaan.” Dat liet de Nederlander na afloop van de sprint weten aan Formula 1. Verstappen keek ook nog terug op het moment in de eerste ronde met zijn teamgenoot. “Ik werd op het gras geduwd en daar is het heel glad. Gelukkig konden we de auto onder controle houden. Daarna konden we onze eigen race rijden.”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig tijdens sprintrace in Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position op Red Bull Ring

Lees ook: Carlos Sainz wil voor winter contract verlengen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden