Carlos Sainz wil voor winter contract verlengen

door Patrick Wuite
carlos sainz monaco

Carlos Sainz wil voor 2024 zijn contract bij Ferrrari gaan verlengen en ontkent dat hij in gesprek is met Audi om in 2026 voor dat team te gaan rijden. 

Sainz rijdt sinds 2021 bij Ferrari met wisselend succes, won één race voor het Italiaanse team en stond dertien maal op het podium voor de Scuderia. Zijn contract loopt af aan het einde van 2024, maar Sainz wil voor het einde van het huidige kalenderjaar al duidelijkheid hebben over zijn toekomst. 

"Ik hou er gewoon niet van om geen duidelijkheid te hebben. Ik wil niet in de situatie zitten waarin ik niet weet of ik volgend jaar wel in de Formule 1 rijd. Dat had ik steeds bij Toro Rosso en Renault. Dat is verre van ideaal", stelt de Spanjaard in gesprek met Motorsport.com.

Leclerc Sainz Canada 2023

Al een paar keer werd de winnaar van de Grand Prix van Groot Brittannië van 2022 in verband gebracht met Audi, waar hij dan herenigd zou worden met Andreas Seidl, met wie hij bij McLaren samen werkte, maar volgens Sainz is daar niks van waar. "Ik heb geen idee waar die geruchten vandaan komen. Ik ben niet in gesprek met een ander team", aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Sergio Perez: Weet niet waarom ik langzaam ben

Lees ook: Frans Verschuur over inhaalpoging Nyck de Vries: Verkeerde moment

Lees ook: Daniëlle Geel: Ervaren coureurs belangrijk voor Haas

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden