Sergio Pérez: Weet niet waarom ik langzaam ben

Perez voor start 2023

Sergio Pérez weet weer waarom hij de tweede rijder is bij Red Bull Racing. De Mexicaan voelt na opnieuw een slecht weekend de hete adem van Fernando Alonso. In de tweede stad van Canada kwam Checo niet verder dan een zesde plek.

Het was een lange middag voor Sergio Pérez. Het is voor Pérez nog zorgwekkender, omdat hij niet weer waarom hij langzaam is. Voor de derde keer op rij weet Pérez zich niet te kwalificieren voor Q3. Het is raar dat we er niet bij zaten. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom we niet de snelheid hadden. We moeten als team en ik zelf ook alles evalueren, want dit kan niet zo doorgaan.", zo laat hij weten tegenover F1.com

Rommelig

Door een mislukte kwalificatie moest hij vanaf de twaalfde plek starten. Terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen met de overwinning aan de haal gaat, moet Pérez het met een zesde plek doen. "We begonnen het weekend nog redelijk goed, maar daarna ging het in de kwalificatie helemaal mis. De safety car gooide roet in het eten, want daarvoor hadden we goede kansen. Het was alles bij elkaar gewoon een rommelig weekend."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

 

Hete Spaanse adem

De afstand met Verstappen wordt groter en groter. Terwijl enkele races geleden de Mexicaanse pers suggereerde dat Checo mee kan doen om het kampioenschap, moet de Red Bull-rijder nu meer vrezen voor Fernando Alonso die hem in de strijd om de tweede plek op negen punten nadert. Met de huidige vorm die hij heeft zal Pérez alles op alles moeten zetten om de tweede plek vast te houden.

 

 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen: een legende in de maak

Lees ook: Adrian Newey: Aftellen naar pensioen is begonnen

Lees ook: Fernando Alonso: Volgende race pakken we Verstappen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden