Fernando Alonso: Volgende race pakken we Max Verstappen

Alonso zondag Canada 2023

Fernando Alonso pakt zijn zesde podium van het seizoen. De Spanjaard zit comfortabel in de auto en had gehoopt op een strijd met Max Verstappen. Dat werd een strijd met Mercedes, maar wilt volgende race op Verstappen jagen. 

Fernando Alonso heeft een goede race gereden en eindigd voor de zesde keer dit seizoen op het podium. Ondanks dat de Spanjaard tevreden is met het verloop van de race is hij gretig om een overwinning te halen dit seizoen. Hij had dan ook gehoopt op een strijd met Max Verstappen, maar dat werd een strijd met Mercedes. Zijn doel voor volgende race is om Verstappen te pakken.

"Volgende race pakken we Verstappen"

Alonso startte de race vanaf P2 en is ook op die positie geëindigd. Hiermee pakt hij zijn zesde podium van het seizoen. Hij had gehoopt op een strijd met Verstappen, maar dat werd er een met Mercedes. "Ik hoopte dat ik Verstappen meer aan zou kunnen vallen, maar het werd een strijd met Mercedes. De strijd met Hamilton was leuk, al had ik op het einde meer pace dan hij. Het voelde ook als zeventig rondes kwalificatie. Volgende race pakken we Verstappen", aldus Alonso.

Problemen?

Tegen het einde van de race kreeg Hamilton over de boordradio te horen dat Alonso problemen had met de achterremmen. Daarvoor had Alonso al overleg gehad met zijn engineer. Hij vond dat hij te veel moest liften en vroeg wanneer hij weer volluit kon. Gevraagd naar de problemen kan Alonso geen antwoord geven, hij volgde de instructies op. "Voor mij voelde de auto oké aan, maar ik volgde maar gewoon de instructies op die ik kreeg, straks was er wel een probleem."

Lees ook: Max Verstappen: Honderdste overwinning voor het team voelt geweldig

Lees ook: Onaantastbare Verstappen domineert in Canada

Lees ook: Alexander Albon: Wellicht kunnen we punten scoren

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden