Alexander Albon: Wellicht kunnen we punten scoren

Albon zaterdag Canada 2023

Voor Alexander Albon heersen er tegenstrijdige gevoelens. De Williams coureur is blij met het behalen van Q3, maar had gehoopt dat er meer in had gezeten dan P10. Door de regenval en een afgepakte tijd kon hij niet meer verbeteren. 

Alexander Albon is blij, maar ook teleurgesteld met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De coureur van Williams behaalde P1 in Q2 en zette tevens de snelste tijd van de hele kwalificatie neer. Hij is dan ook blij dat hij Q3 haalde. Maar hij had ook het gevoel dat er meer in zat. Door de regenval een een track limit aan zijn broek kon hij niet meer verbeteren en moet hij het doen met een tiende tijd. Hij start de race vanaf P9.

Gemengde gevoelens

Voor Albon is het een goede start van het seizoen. De Thaise coureur weet goed om te gaan met de Williams en heeft voor de rac van Canada updates gekregen. Ondanks dat Albon in Q3 terecht kwam is hij niet tevreden. "Ik ben blij, alleen teleurgesteld in mezelf vanwege Q3. Ik weet niet of we een hogere positie hadden kunnen hebben, maar het had fijn geweest als we een ronde hadden gereden", aldus Albon tegenover F1.com. Toch ziet hij ook de positieve dingen van de kwalificatie in. "Als je er positief naar kijkt hebben we de snelste ronde in de kwalificatie neergezet."

Kansen aangrijpen

Williams kent geen gemakkelijke jaren, toch probeert Albon er alles aan te doen om ieder weekend op een hoog niveau te presteren. Hij grijpt, samen met het team, dan ook iedere kans aan. "Als team zijn we er goed in om elke mogelijkheid te pakken die er is. Dat deden we tijdens de kwalificatie ook", vertelt de Williams coureur. Toch is hij niet tevreden met zijn uiteindelijke P10. Al ziet hij wel mogelijkheden om punten te scoren. "Om eerlijk te zijn ben ik teleurgesteld dat we maar P10 gehaald hebben. Maar dat is een goed probleem om te hebben. Onze race pace was goed op vrijdag, dus wellicht kunnen we punten scoren."

Lees ook: Lando Norris: Ik kon veel meer doen in Q3

Lees ook: Oscar Piastri ondanks crash tevreden met kwalificatie in Canada

Lees ook: Vier gridstraffen naar aanloop van de Grand Prix van Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden