Vier gridstraffen naar aanloop van de Grand Prix van Canada

Nico Hülkenberg Canada 2023

Na de kletsnatte kwalificatie voor de Grand Prix van Canada zijn er vier gridstraffen uitgedeeld. Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Nico Hülkenberg en Lance Stroll krijgen allen een gridstraf van drie plekken. De coureurs krijgen de straf vanwege verschillende redenen.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Canada was een bijzondere. Door de regen lagen er kansen voor coureurs die je niet snel in Q3 zou verwachten. Ook vielen Leclerc en Pérez af in Q2, iets wat niet verwacht werd. Maar er waren ook een aantal coureurs die zich niet aan de regels wisten te houden. Hiervoor hebben Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Nico Hülkenberg en Lance Stroll een gridpenalty van drie plekken gekregen. De kwalificatie opstelling is dan ook behoorlijk door elkaar geschud. 

In de weg zitten

Door de spray die veroorzaakt werd was het zicht voor de coureurs al minder, maar er waren er ook een aantal die het nog lastiger maakte door flink in de weg te rijden. Daar zijn drie coureurs voor bestraft. Carlos Sainz crashte in de derde vrije training al, maar kende ook geen goede kwalificatie. Hij hinderde Pierre Gasly dusdanig in Q1, dat de Fransman niet doorstroomde naar Q2. Hiervoor heeft Sainz een gridpenalty van drie plekken gekregen en zal de race vanaf P11 mogen starten. Yuki Tsunoda's verhaal is vergelijkbaar met die van Sainz. Ook hij hinderde meermaals coureurs in de derde vrije training en tijdens de kwalificatie. Doordat hij Hülkenberg dusdanig in de weg zat krijgt ook hij een gridpenalty van drie plekken, hij start de race vanaf P19. Ook Lance Stroll krijgt een penalty voor dezelfde reden, hij zat echter Esteban Ocon in de weg. Hij zal de race vanaf P16 starten. 

Rode vlag

Hülkenberg wist zijn Haas knap op de tweede plek te zetten. Hij zou de race naast Max Verstappen starten, maar helaas voor de Duitser gaat dat feestje niet door. Ook hij krijgt een gridstraf van drie plekken en zal de race vanaf P5 starten. Tijdens de kwalificatie was er meerdere rode vlaggen, iets waarvoor je langzamer moet gaan rijden. Echter, blijkt uit de delta tijd, die vergeleken is met die van Ocon, dat Hülkenberg niet langzamer is gaan rijden. Normaal gesproken is de penalty die je daarvoor krijgt eentje van 10 plekken, maar de FIA is coulant geweest. Voor Hülkenberg is het echter jammer dat hij van de eerste startrij naar de derde startrij gaat. 

Lees ook: Coureurs AlphaTauri teleurgesteld na kwalificatie GP Canada

Lees ook: Ocon zeer tevreden, Gasly gefrustreerd na kwalificatie GP Canada

Lees ook: Magnussen ontevreden na kwalificatie GP Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden