Max Verstappen: Honderdste overwinning voor het team voelt geweldig

Verstappen zondag Canada 2023

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Canada gewonnen. Dit is voor hem de 41ste overwinning en komt daarmee op zelfde hoogte als Ayrton Senna. Voor het team is het overigens de honderdste overwinning. Iets waar Verstappen heel tevreden mee is. 

Max verstappen heeft voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Canada gewonnen. De Nederlander pakt hiermee zijn 41ste overwinning en komt op gelijke hoogte met Ayrton Senna te staan. Tevens is dit de honderdste overwinning voor het team van Red Bull. Verstappen is dan ook tevreden met dit resultaat, maar minder tevreden over zijn eigen race. Hij had veel moeite met het vinden van grip omdat de baan kouder was dan op de vrijdag. 

Weinig grip

We hebben Verstappen weinig gezien tijdens de Grand Prix van Canada. De Nederlander was snel weg tijdens de start en wist het gat groot te houden. Desondanks is Verstappen niet helemaal tevreden, dit omdat er weinig grip lag. "Ik ben echt heel blij, al had de race beter gekund. De baan was kouder dan op de vrijdag en dus lag de grip ook lager. Dat is iets wat we niet hadden verwacht", aldus Verstappen.

Honderdste overwinning

Ondanks dat Verstappen pas 25 jaar oud is, staat hij nu al op gelijke hoogte met legende Ayrton Senna. Een hele prestatie. Ook heeft hij met deze overwinning de honderdste overwinning voor Red Bull binnengehaald. Iets waar Verstappen heel trots op is. "Om weer te winnen en de honderdste overwinning voor Red Bull te halen voelt geweldig. Ik had nooit verwacht dat ik zo veel races zou gaan winnen en ik ben nog niet klaar."

Lees ook: Onaantastbare Verstappen domineert in Canada

Lees ook: Alexander Albon: Wellicht kunnen we punten scoren

Lees ook: Oscar Piastri ondanks crash tevreden met kwalificatie in Canada

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden