Adrian Newey: Aftellen naar pensioen is begonnen

door Patrick Wuite
RB19 Canada

Een heugelijke zondag voor Red Bull Racing én Adrian Newey in Canada. De zege van Max Verstappen in Montreal betekende de 100ste zege voor het Oostenrijkse team in de Formule 1 én bovendien was het de 200ste zege van Newey in de koningsklasse van de autosport. Een bijzondere mijlpaal voor de topontwerper die naar eigen zeggen begonnen is met aftellen naar zijn pensioen.

32 jaar geleden won Newey zijn eerste wedstrijd in de Formule 1 bij de Grand Prix van Mexio in 1991, toen de Britse coureur Nigel Mansell voor Williams de race won. En nu ongeveer 32 jaar later wint een door Newey ontworpen auto voor de 200ste keer een Formule 1-race. "Het was altijd mijn droom om een engineer te worden in de racewereld. Dus toen ik een baan had in deze wereld en voor het eerst salaris kreeg, dat was echt een belangrijk moment voor mij. Alles wat er vervolgens gebeurde, is een bonus", vertelt Newey na afloop van de race aan Sky Sports. 

Verstappen Newey Canada

Newey, die onlangs zijn contract verlengde bij Red Bull, begint al voorzichtig na te denken over zijn pensioen, al weet hij nog niet wanneer hij zijn werkzaamheden gaat neerleggen. "Ik kan niet eeuwig door blijven gaan. Zolang het team mij nodig heeft, ben ik er. Maar realistisch gezien is het grote aftellen begonnen", aldus de Britse topontwerper.

Lees ook: Rob van Someren en Daniëlle Geel te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Lewis Hamilton: Het voelt goed om op het podium te staan

Lees ook: Max Verstappen: Honderdste overwinning voor het team voelt geweldig

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden