Lewis Hamilton: Het voelt goed om op het podium te staan

Lewis Hamilton zondag Canada 2023

Lewis Hamilton is blij met zijn podiumplek tijdens de Grand Prix van Canada. De seizoensstart was voor het team van Mercedes lastig, maar ze komen langzaam weer terug. Hamilton genoot dan ook van de strijd met Fernando Alonso.

Lewis Hamilton is tevreden met de derde plek die hij tijdens de Grand Prix van Canada heeft behaald. Mercedes heeft een lastige seizoensstart gekend, maar lijkt met de gebrachte updates steeds dichterbij te kruipen. Hamilton genoot dan ook van de strijd met Fernando Alonso, maar hoopt uiteindelijk weer de strijd aan te kunnen gaan met Max Verstappen. Ook zal het team binnenkort weer met updates komen. 

Goed weekend

Het hele weekend zet Mercedes stappen richting de goede weg. Dit komt door de updates die het team de afgelopen races heeft gebracht. Echter, was Alonso Hamilton net te snel af door de updates die zij gebracht hebben. Hamilton laat wel weten dat Mercedes weer met updates gaat komen. "Het is een goed weekend voor ons geweest, we zetten stappen. Aston was iets beter door de updates, maar die gaan wij ook weer brengen", aldus Hamilton. Voor de Britse coureur is het de tweede race op rij dat hij op het podium staat en deze keer met twee andere wereldkampioenen. "Het voelt goed om hier op het podium te staan. Het is geweldig om met twee wereldkampioenen op het podium te staan."

Downforce

Ondanks de goede resultaten is Mercedes nog niet waar het wil zijn. Zo hebben ze veel problemen met lage snelheidsbochten en is de downforce nog niet optimaal. Wel komt de pace steeds dichter bij die van Red Bull te liggen. "We hebben het lastig met lage snelheidsbochten, daar verloor ik veel tijd. We hebben nog werk te verrichten als het aan komt op de downforce. Onze pace ligt, ondanks dat Verstappen snel weg was, dichter bij de Red Bull."

Lees ook: Fernando Alonso: Volgende race pakken we Max Verstappen

Lees ook: Max Verstappen: Honderdste overwinning voor het team voelt geweldig

Lees ook: Onaantastbare Verstappen domineert in Canada

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden