Daniëlle Geel in F1 aan Tafel: Ervaren coureurs belangrijk voor Haas

door Tim Koenders
Haas SA

Daniëlle Geel begrijpt dat Haas ook in 2024 met Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen wil rijden. Dat liet de teammanager bij Van Amersfoort Racing weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Kevin Magnussen maakte in 2022 verrassend zijn rentree in de Formule 1. Hij verving Nikita Mazepin bij het team van Haas. Hij presteerde dat seizoen goed en stelde zijn stoeltje veilig voor 2023. Mick Schumacher wist zijn stoeltje niet te behouden. In plaats van Schumacher koos het team voor Nico Hülkenberg. Een coureur die ook al een aantal jaar niet meer aanwezig was in de koningsklasse van de autosport. Na de eerste races van 2023 blijkt de Duitser het nog niet verleerd te zijn. In de kwalificaties is hij zijn Deense teamgenoot vaak de baas. Ook behaalde hij al drie keer zoveel punten. Günther Steiner, teambaas bij Haas, wil de line-up voor 2024 zo snel mogelijk duidelijk hebben. De kans is aannemelijk dat zowel Kevin Magnussen als Nico Hülkenberg ook volgend seizoen voor het team van Haas rijden.

Haas Canada 2023

Ontwikkeling 

“Ik vind dat Hülkenberg het heel goed heeft gedaan in Canada. Hij was verrassend snel ten opzichte van Magnussen. Ik begrijp wel dat Steiner beide coureurs wil houden. Haas is gewoon nog bezig. Ze hebben Mazepin eruit gegooid, daar is Kevin voor in de plaats gekomen.” Dat liet teammanager bij Van Amersfoort Racing Daniëlle Geel weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ze zijn nog erg bezig met het ontwikkelen van de auto. Als je daarmee bezig bent is het enorm belangrijk dat je ervaren coureurs hebt die goede feedback kunnen geven. In dat opzicht kan ik zeker begrijpen dat ze doorwillen met deze twee ervaren coureurs. Dat is de manier om jezelf naar de top te werken.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen: een legende in de maak

Lees ook: Adrian Newey: Aftellen naar pensioen is begonnen

Lees ook: Fernando Alonso: Volgende race pakken we Verstappen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden