Max Verstappen voert druk op bij Red Bull

P-20170624-00640_News

Max Verstappen zegt dat zijn toekomst bij Red Bull afhangt van het feit of hij volgend jaar de beschikking krijgt over een winnende auto. Mocht hij evenals dit seizoen een wagen krijgen waarmee hij alleen maar achter de feiten aan kan rijden dan gaat hij op zoek naar een team dat hem wel kampioenschapsmateriaal kan geven op het moment dat zijn contract bij de Oostenrijkse renstal afloopt.

De Red Bull coureur beleeft een tegenvallend seizoen. Niet alleen was de betrouwbaarheid van de RB-13 ver te zoeken, ook waren technische mankementen en pure pech de oorzaak dat hij nu zesde staat in het kampioenschap, op exact 50 punten achterstand op teammaat Daniel Ricciardo. Red Bull heeft bovendien het lek niet boven om het gat naar Ferrari en Mercedes te dichten, en beloofde updates bleven keer op keer uit. Verstappen gelooft niet dat hier dit seizoen nog verandering in komt, maar voert de druk op bij zijn team om hem in ieder geval volgend seizoen een winnende wagen te geven.

“Ik heb altijd gezegd dat er geen reden is om weg te gaan als ik een competitieve wagen heb”, aldus Verstappen tegenover Eurosport. “Momenteel zijn we niet waar we willen staan, maar dat betekent niet dat je het op moet geven. Toch wordt het een ander verhaal als je na twee, drie jaar nog geen vooruitgang hebt geboekt”, waarschuwt Verstappen. De Red Bull-coureur verwacht overigens niet dat het een makkelijke klus wordt om het tij te keren, zeker niet omdat grote upgrades van de motor pas in 2018 worden verwacht.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden