Max Verstappen: We hebben het onder controle

Verstappen winnaar sprintrace Brazilië 2023

Max Verstappen wint de sprintrace in São Paulo. De Nederlander startte de sprint vanaf de tweede plek, maar wist Lando Norris in de eerste bocht al in te halen. Verder reed de Red Bull-coureur een solide race. 

Max Verstappen is de winnaar van de sprintrace op het Autódromo José Carlos Pace. De coureur van Red Bull startte vanaf de tweede plek, maar wist in de eerste bocht polesitter Lando Norris in te halen. Vanaf dat moment raakte hij de leiding niet meer kwijt. Ondanks een hoge bandenslijtage had Verstappen de race onder controle. 

Start

Verstappen startte voor de verandering de sprintrace niet vanaf pole position, maar had in de eerste bocht de leiding al te pakken. Al vond Verstappen dat zijn start beter had gekund. "Het was belangrijk om eerste te staan na de start. De launch was minder goed dan de tweede helft van de start", aldus Verstappen. Daarna was het belangrijk om consistent te blijven, zeker met de hoge bandendegradatie. "Vanwege de hoge bandendegradatie is het belangrijk om consistent te blijven, dat lukte aardig. Vorig jaar hadden we dat minder goed onder de knie."

Verstappen start sprintrace Brazilië 2023

Analyseren

Tijdens een sprintrace kan er veel geleerd worden over de auto. Dit omdat ze een betere indicatie krijgen over zaken zoals bandenslijtage en de race pace. Volgens Verstappen zitten beide dingen goed, al moeten ze het nog wel met het team analyseren. "We hadden de banden goed onder controle tijdens de sprintrace evenals de race pace. We hebben dan ook veel geleerd en kunnen veel analyseren. Hopelijk kunnen we gebruik maken van die informatie tijdens de hoofdrace."

Lees ook: Lando Norris: Ik was te voorzichtig

Lees ook: Verstappen wint laatste sprintrace van het seizoen in Brazilië

Lees ook: Max Verstappen over race in Las Vegas: We racen er vooral voor de show

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden