Max Verstappen: We moesten risico nemen

door Tim Koenders
Max Verstappen Hongarije vrije training

Max Verstappen heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Nederland. Verschillende rode vlaggen in het derde en laatste deel van de kwalificatie zorgden ervoor dat het in de allerlaatste ronde moest gebeuren.

Max Verstappen pakte zowel in 2021 als in 2022 pole position voor de Grand Prix van Nederland. In 2023 werd de kwalificatie in moeilijke omstandigheden gereden. Na veel regen droogde de baan in het laatste deel van de kwalificatie snel op. In Q3 waren er twee rode vlaggen na crashes van Logan Sargeant en Charles Leclerc. Met nog ruim vier minuten op de klok werd de sessie herstart. In de laatste ronde was de baan op zijn best en moest het dus gebeuren. De ronde van de Nederlander was zeer goed, hij pakte pole met een ruime voorsprong.

“Het was een hele lastige kwalificatie. Het nieuwe asfalt zorgde ervoor dat het nog iets gladder was. Je moest goede rondes rijden maar ook uit de problemen blijven. Ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan.” Dat liet de tweevoudig-wereldkampioen weten aan Formula 1. “We moesten aan het einde wel risico nemen maar daar heb ik enorm van genoten. We hebben misschien een beetje onderschat hoe snel de baan opdroogde. Dit soort dingen nemen we mee voor de volgende keer. Uiteindelijk hebben we het gedaan wat het beste was.”

Lees ook: KIJK HIER LIVE: GRAND PRIX RADIO VANUIT ZANDVOORT

Lees ook: Grand Prix Radio hele weekend LIVE vanuit Zandvoort tijdens GP van Nederland

Lees ook: F1 aan Tafel: F1 Heineken Dutch Grand Prix 2023 Special

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden