Olav Mol na titel Red Bull Racing: Volledig terecht

red bull wereldkampioen 2022
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, vertelt over de Grand Prix van Amerika. Hij vertelt onder andere over de crashes in de race, de pace van Verstappen en het wereldkampioenschap van Red Bull Racing.

"Een pareltje", zo begint Olav Mol over de race in Amerika. In Austin werd de negentiende ronde van het Formule 1-kampioenschap in 2022 verreden. Het weekend begon met veel speculaties rondom de budget cap en eindigt met een constructeurstitel voor Red Bull Racing. Ferrari-coureur Carlos Sainz wist pole position te pakken maar verloor bij de start zijn plek snel aan Max Verstappen. Het is niet de eerste keer dat de tweede plek sneller weg is dan de eerste plek op Austin. "Vijf van de zeven keer dat er gestart is daar, en dat de man op P2 voor de binnenlijn kiest. Je wint een meter of zeven door die linker lijn te kiezen. Dit was gewoon textbook", vertelt Olav over de start van Verstappen. De Nederlander zou hebben geleerd van de start van vorig jaar, waar Lewis Hamilton hetzelfde deed.  

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden