Olav Mol over actie Verstappen: Niet charmant, wel helder

Verstappen RB18 Brazilie 2022
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Brazilië. Olav vertelt over de historische pole position van Kevin Magnussen, het incident tussen Hamilton en Verstappen, de overwinning van George Russell en kijkt met je naar 2023.

De Grand Prix van Brazilië begon met een waanzinnige kwalificatie. Op een half natte baan reden de coureurs op de vrijdag de kwalificatie na slechts één vrije training. In het laatste deel van de sessie reed Kevin Magnussen naar de snelste tijd. Door een crash van George Russell kon niemand meer een betere tijd neerzetten, vanwege de toenemende regen onder de rode vlag. Olav Mol, F1-commentator sinds 1991, reageert op de eerste pole van zowel het team als voor Magnussen zelf. "De hele Formule 1-wereld gunt het Haas. Die weten dat die jongens op een andere manier opereren. Zij weten dat zelfs met de budgetcap die jongens lastig aan de 140 miljoen komen", vertelt Olav. Het team van Haas heeft vorig jaar de ontwikkeling laten lopen om te focussen op 2023, en dat pakte uit. Het team behaalde dit jaar meer punten dan in de afgelopen 2,5 jaar. "Dan hebben ze de goede keuze gemaakt. Haas is een team wat de gunfactor heeft. Er is heel veel teamspirit. Die Günther Steiner is heel hard maar lult er niet omheen en dan zijn dit de momenten, en daar heeft hij Magnussen voor gehaald, waar het team in uitblinkt", aldus Olav. Mick Schumacher mist uitblink momenten volgens Olav. Hij verwacht dan ook niet dat de Duitser blijft rijden bij het team.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden