Olav Mol over Verstappen: richting Senna en Schumacher

Verstappen Zandvoort 1 Pirelli
Premium update

Olav Mol, commentator voor Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Nederland. Hij vertelt over de situatie bij Ferrari, de call van Mercedes om Hamilton buiten te laten en over een niet te stoppen Max Verstappen.  

Max Verstappen won op dominante wijze de Grand Prix van Nederland. Verstappen pakte pole position en wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De mannen van Ferrari kwamen er niet aan en ook Mercedes bleek geen echte bedreiging te zijn. Carlos Sainz had tijdens de race een slechte pitstop. Achteraf bleek dat er een verkeerde band in de bandenwarmer zat. Olav Mol legt uit: "Dan moet je er één gaan halen, maar dat zien wij allemaal niet. Het enige wat wij zien is dat er helemaal geen band is rechtsachter." Achteraf riep teambaas Binotto dat dat soort dingen eenmaal kunnen gebeuren. "Het is zo treffend hoe Ferrari is dit jaar", reageert Mol. "Je kunt hem inkoppen: er is altijd wat bij Ferrari. Als het niet technisch is, is het wel tactisch, als het niet tactisch is, ligt het wel weer aan de voorbereiding."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden