Reactie Max Verstappen na P3 in GP Brazilië

images_2016_F1_11_Brazilie_Nico_Rosberg_Max_Verstappen_F1_Grand_Prix_Brazilie_2016

In een knotsgekke race haalde Max Verstappen in extremis een derde plaats. Na een foute bandenkeuze van het team van Red Bull reed Verstappen op zeer indrukwekkende wijze alsnog naar een derde plaats. Verstappen voelde zich thuis in de regen en maakte de belofte als regenrijder waar. Fans verkozen Verstappen weer tot Driver of the Day, maar wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen op het podium tegen Martin Brundle: “Het was een fantastische race. Met de rode vlag en de moeilijke condities was het erg lastig, vooral op het laatste stuk van de baan. Het was daar erg glibberig. Bij de laatste herstart kon ik Nico inhalen en daar voelde ik me redelijk comfortabel. Daarna had ik een groot moment bij het opkomen van het rechte stuk. Ik reed denk ik iets te veel over de kerbstones. Ik blokkeerde alle vier de wielen en liet net op tijd los om de auto uit de vangrail te houden. "

"We besloten daarna te stoppen en kozen voor intermediates. Direct daarna begon het regenen, vandaar dat het niet werkte. Ik weet niet precies waar ik lag, volgens mij vijftiende, maar ik kon een aantal mooie inhaalacties doen en daarmee naar de derde plek rijden. Ik kon niet goed zien op de ideale lijn en moest dus op een andere lijn rijden."

Op de vraag van Brundle of het geluk of vaardigheid was dat Verstappen de auto bij het moment uit de muur wist te houden antwoordde hij: "50/50 denk ik."

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden