Reactie Max Verstappen na de F1 Grand Prix van Singapore

Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Singapore_2016_race

Max Verstappen kende een slechte start, maar vocht zich terug naar P6 in Singapore. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen na de race tegen Jack Plooijj van Ziggo Sport: "De start was echt slecht. Ze zeiden net voor de start al dat de koppeling niet goed zou werken. En ja, ik liet de koppeling los en had superveel wielspin en dan kan je natuurlijk niks doen." Van de voorbijschietende Hulkenberg was hij niet geschrokken: "Ik was meer aan het balen van hoe slecht de start was."

Verstappen over zijn strategie: "Ik denk dat het het beste is wat we konden doen. Ik zat natuurlijk de hele tijd vast achter de Toro Rosso's en een McLaren. Van daaruit slijten je banden harder, moet je eerder naar binnen en kan je niet de strategie doen die je wil doen."

Bij de eerste keer dat hij achter Daniil Kvyat zat gaf Verstappen het aanvallen op, omdat het teveel van zijn banden kostte. Over de tweede keer, waarbij hij de Rus wél passeerde: "Ik moest hem op een verrassend moment pakken en probeerde het steeds op een punt waar hij niet verwachtte."

Eindconclusie van Max Verstappen over vandaag: "Het maakt eigenlijk niet uit dat je dan zesde bent. Het is gewoon balen, want het had veel beer kunnen zijn."

Foto: Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden