Red Bull maakt presentatiedatum RB20 bekend

RB19 Canada

Op donderdag 15 februari zal de nieuwe auto van Max Verstappen en Sergio Pérez de Red Bull RB20 onthuld worden. Dat maakte het Oostenrijkse team vandaag bekend. 

Voor Red Bull en Max Verstappen was 2023 een jaar om nooit te vergeten. Het ene na het andere record sneuvelde. Zo won Max Verstappen tien races op rij, won hij er 19 in totaal en won Red Bull alle wedstrijden op eentje na. Alleen in Singapore wist het team onder leiding van Christian Horner niet te winnen, toen Ferrari-coureur Carlos Sainz er met de zege vandoor ging. De teamgenoot van Max Verstappen Sergio Perez begon het seizoen goed met twee zeges in de eerste vier races, maar moest vervolgens al vrij snel de witte vlag hijsen. Door mindere prestaties halverwege het jaar werd er behoorlijk aan zijn stoelpoten gezaagd, maar de Mexicaan mag 'gewoon' blijven en zal zichzelf moeten bewijzen aangezien zijn contract afloopt. 

Hoe laat en waar de nieuwe Red Bull gepresenteerd wordt, is nog niet bekend. Daar heeft het team nog geen uitspraken over gedaan. De RB19 werd vorig seizoen onthuld bij een presentatie in New York City, toen de samenwerking met Ford werd ingeluid. 

Max Verstappen sombrero Mexico 2023

Lees ook: Presentatiedata nieuwe Mercedes en Alpine bekend

Lees ook: Toto Wolff verlengt contract bij Mercedes met drie jaar

Lees ook: Rachid Finge presenteert F1 aan Tafel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden