Ross Brawn: Mick Schumacher verdient nog een kans

Mick Schumacher Zandvoort 2022

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, heeft het opgenomen voor Mick Schumacher, die mogelijk zijn zitje bij Haas kwijt raakt. "Hij verdient nog een kans", stelt Brawn.

De kans dat Mick Schumacher bij Haas mag blijven wordt op 50-50 geschat. Mocht Haas met een andere coureur in zee gaan, dan lijkt het erop dat Schumacher volgend jaar niet actief is in de Formule 1. Dat zou Ross Brawn, die in het verleden samen werkte met de vader van Mick, Michael Schumacher, ontzettend jammer vinden. 

"Mick heeft gewoon een tijdje nodig om op snelheid te komen, maar uiteindelijk werd hij kampioen in de juniorklasses. Hij is getalenteerd en heeft de werkethiek van zijn vader. Hij heeft zichzelf dit jaar ongelooflijk verbeterd en heeft met Kevin Magnussen nu een goed referentiepunt. Mick verdient nog een kans", stelt Brawn in gesprek met het Duitse Sport1.

Brawn met Schumacher

Vergelijking met Max Verstappen

Brawn vindt het oneerlijk om Mick Schumacher met Max Verstappen te vergelijken, ondanks dat ze allebei een vader hebben die in de Formule 1 heeft gereden. "Het grote voordeel van Max is dat zijn vader, Jos, een grote held is in Nederland die niks heeft gewonnen in de Formule 1. Hij is geen zevenvoudig kampioen en geen icoon zoals Michael dat is in Duitsland. Dat brengt druk met zich mee", aldus de voormalig Ferrari-topman.

Lees ook: Robin Frijns en Michael Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo zet zinnen op terugkeer in 2024

Lees ook: Hoe duurzaam is een kalender met 24 races?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden