Verstappen: Goede kans op een overwinning

Max Verstappen Spa

Max Verstappen maakt zich geen zorgen over de snelheid van de Ferrari's. In beide trainingen wist de Nederland niet bovenaan te eindigen. Hoewel Verstappen weet dat hij niet vanaf pole position start, denkt hij nog steeds kans te maken op de overwinning.

In de eerste vrije training waarin de Ferrari's domineerden, was Charles Leclerc bijna een halve seconde sneller dan Verstappen. In de tweede vrije training eindigde de leider in het wereldkampioenschap als tweede, achter de Ferrari van Carlos Sainz. Kijkend naar de tijdlijst, is het niet een ideaal begin van het raceweekend in Monza voor Verstappen. Zelf is de Nederlander niet ontevreden over de snelheid: "De auto voelde goed aan. Ik probeerde in beide trainingen wat anders, omdat we vanwege de penalty ons meer moeten focussen op de long runs", aldus Verstappen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Gridstraffen

Tijdens de Grand Prix van Italië zullen veel coureurs met een gridpenalty richting de startopstelling gaan, waaronder ook Max Verstappen. Eerder deze week werd bekend dat Red Bull opnieuw de verbrandingsmotor van de RB18 uit voorzorg heeft verwisseld, wat resulteert in een gridstraf van vijf plaatsen voor Verstappen. Op het circuit in Italië zal Charles Leclerc dé held van de tifosi moeten worden. Mede omdat ook Sergio Pérez en Leclerc's teamgenoot Carlos Sainz achteraan zullen moeten starten vanwege het vervangen van motoronderdelen. Echter, Max Verstappen maakt zich geen zorgen over de snelheid van het team uit Maranello: "Ik maak mij geen zorgen om de Ferrari's. Het weekend duurt nog lang en we hebben nog tijd genoeg om aanpassingen te doen en de auto te optimaliseren", laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Inhaalrace

In Hongarije en België liet Verstappen zien dat het geen probleem hoeft te zijn om niet vanaf pole te starten om alsnog met de overwinning er van door te gaan. Al zal het niet opnieuw zo gemakkelijk gaan: "We moeten nog een aantal dingen verbeteren, maar in Spa hadden we ook niet op een zege gerekend. Ik denk dat we een goede kans hebben", zegt Verstappen over de kansen op een overwinning, op een circuit waar hij nog nooit op het podium stond.

 

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Italië

Lees ook: Genoeg opties Red Bull zonder samenwerking Porsche

Lees ook: Carlos Sainz bovenaan VT2, Verstappen split Ferrari's

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden