Verstappen haalt F1-prestaties dankzij vuur in berichten Lambiase

door Olav Veenhof
lambiase verstappen

Max Verstappen onthult dat hij 'een beetje vuur' nodig had in de teamradioberichten van zijn Red Bull-engineer Gianpiero Lambiase om zijn beste prestaties te bereiken in 2023. 

In het seizoen 2023 heeft Max Verstappen een nieuw record behaald door negentien Grand Prix-overwinningen te behalen in één seizoen van 22 races. Voor 2023 was Max al een recordhouder, omdat hij in 2022 vijftien van de 22 races won en daarmee het vorige record van Sebastian Vettel en Michael Schumacher verbrak. Deze prestaties behaalt hij dankzij de fellere Gianpiero Lambiase de afgelopen jaren. De uitwisselingen tussen het duo Verstappen en Lambiase kregen regelmatig de aandacht in een seizoen dat gebrek had aan alternatieve verhalen, mede dankzij de overweldigende dominantie van Red Bull aan de top.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

Relatie met Gianpiero

In een interview met Motorsport.com, toen de wereldkampioen werd gevraagd naar hun relatie, zei Verstappen dat hij de vaak scherpe toon van Lambiase waardeerde. "Zo werkt de relatie," legde Verstappen uit. "Ik zou heel, niet boos, maar ik zou geen ingenieur willen hebben die heel eentonig is, of gewoon zegt copy. Maar dat is onze relatie," vervolgde hij. "We zijn heel direct en als we iets niet leuk vinden, communiceren we dat natuurlijk, dat is gewoon hoe wij met elkaar praten."

Komkommertijd 

Toen hem werd gevraagd of hij door Lambiase uitgedaagd moest worden om op zijn best te presteren in 2023, antwoordde Verstappen: "Ja, je hebt gewoon een beetje vuur nodig. Zo werk ik graag", aldus de Nederlander. "Ik denk dat mensen ervan houden, wat betreft de hoeveelheid zendtijd die hun vaak korte teamradio-uitwisselingen kregen in de F1-uitzendingen van het afgelopen seizoen."

 

Lees ook: Magnussen: “Het is een teamsport, ik ben onderdeel van het probleem”

Lees ook: Lance Stroll: Kon niet aan mezelf gaan twijfelen na lastig seizoen

Lees ook: Daniel Ricciardo voelt zich 'herboren' bij AlphaTauri

 

 

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden