Magnussen: “Het is een teamsport, ik ben onderdeel van het probleem”

door Irene Lenting
Kevin-Magnussen-Haas-2023-auto

Voor het Haas F1-team was het seizoen 2023 een grote teleurstelling. Het team begon het seizoen vol goede moed na hun achtste positie in het constructeurskampioenschap van 2022. Na afloop van het seizoen 2023 weigert Kevin Magnussen het team de schuld te geven voor de teleurstellende prestaties en beschouwt hij zichzelf als onderdeel van het probleem.

Teleurstelling na seizoen 2023

Het Haas F1-team kijkt met grote teleurstelling terug op het afgelopen jaar. Ze eindigden als laatste in het constructeurskampioenschap, met slechts twaalf punten. Ondanks dat beide coureurs punten scoorden, bleek dit onvoldoende te zijn. Ondanks de upgrades die het team het afgelopen seizoen bracht, lukte het ze niet beter te presteren. inds de Grand Prix van Singapore in september slaagde het team er niet in om punten te scoren. Een enorme tegenslag voor het team. Voornamelijk oververhitting van de achterbanden en de hoge bandenslijtage zorgde voor problemen. "Ik denk dat het niet helpt om op een goedkope manier de schuld bij de jongens neer te leggen", vertelt Magnussen bij Motorsport.com. "Ik denk dat het een teamsport is. We zijn allemaal betrokken en allemaal verantwoordelijk. Ik wil hier niet de heilige uithangen, ik ben ook onderdeel van het probleem”.

Al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat de VF-23 niet de verwachte prestaties zou kunnen leveren. "In 2019 zaten we in een vergelijkbare situatie, daarom trok ik al vroeg aan de bel. Misschien zelfs eerder dan anderen, omdat ik al in een vroeg stadium met de auto reed," benadrukte de Deense coureur in zijn gesprek met Motorsport.com. "Hoewel de symptomen vergelijkbaar zijn, is de oorzaak heel anders vanwege de compleet vernieuwde auto en het totaal andere ground effect, waardoor de downforce totaal anders is. Vergelijken is daarom lastig."

 

Magnussen blijft vertrouwen houden in de toekomst

Ondanks de tegenslagen van het afgelopen seizoen blijft Magnussen positief over de toekomst van het team. "We moeten nu bij elkaar blijven en terugkomen zoals we eerder hebben laten zien," stelt hij. "We hebben ons grote potentieel lange tijd laten zien en het is de hoogste tijd dat we onze doelen constant halen. Het talent en potentieel in het team zijn enorm. Ik wil daarom blijven en het team vooruit helpen om te laten zien waar we toe in staat zijn. De uitdagingen van 2023 brengen ook positieve verbeteringen voor Haas met zich mee. "Er valt veel te leren als het zwaar is, meer dan als het makkelijk gaat. Karakters worden gevormd en het maakt ons sterker. Je wordt bestendiger; we bouwen die veerkracht op in zware tijden. Het is niet iets waar ik van heb genoten, dat heb ik dit jaar weinig gedaan, maar er komt altijd weer een nieuwe dag waarop we kunnen strijden. Volgend jaar biedt ons een grote kans."

 

Lees ook: Lance Stroll: Kon niet aan mezelf gaan twijfelen na lastig seizoen

Lees ook: Hero or Zero: Seizoen 2023

Lees ook: Ferrari-legende Arnoux geeft een negatief advies over contractverlenging Leclerc

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden