Verstappen pakt pole voor noodweer toeslaat in Brazilië

01-brazilian-thursday6-856759-1

In een merkwaardige ontknoping van de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië pakt Max Verstappen de poleposition. Een enkele run van 1.10,727 was genoeg voor pole, net voordat een storm losbarstte in São Paulo en een rode vlag de sessie voortijdig beëindigde.

Verstappen was in Q3 de eerste die de jacht opende, terwijl de lucht over Interlagos steeds donkerder werd. In de openingsminuten klokte de wereldkampioen de snelste tijd, terwijl Oscar Piastri en Carlos Sainz de controle over hun bolides verloren.

Met nog vijf minuten te gaan sloeg het noodweer toe en kwam de rode vervlag tevoorschijn. Een ogenblik later meldde de FIA dat de sessie niet zou worden hervat, wat pole betekende voor Verstappen, voor Ferrari-coureur Charles Leclerc met een gat van 0.294 seconden.

Krankzinning

"We wisten niet wanneer het zou gebeuren in de kwalificatie. Dit is natuurlijk krankzinnig weer," vertelt Verstappen na afloop. "Charles en ik waren er net over aan het praten, onze ronden voelden verschrikkelijk aan. Ik denk dat de wind begon te draaien en opstak en dat we daardoor veel rondetijd verloren. Het was allemaal nogal hectisch in de laatste ronde."

Zondag dicht bij elkaar

Het gat tussen de twee coureurs is niet representatief voor de rest van de kwalificatie, waar het gros van het veld binnen een halve seconde van elkaar zat. "Het lijkt erop dat het allemaal erg close is. Dat zag je al in de kwalificatie. Dat verwacht ik ook in de race. Hier in de buurt is er ook vrij veel slijtage van de banden. Dus het draait allemaal om dat managen. Vorig jaar kregen we dat niet goed voor elkaar, maar ik denk dat we dit jaar iets beter zijn."

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben de juiste keuzes gemaakt

Lees ook: FIA neemt maatregelen: Verbod op te langzaam rijden en stilstaan in pitstraat

Lees ook: Sainz rijdt de snelste tijd tijdens de vrije training in Brazilië

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden