Haas-teambaas Steiner pleit voor permanente steward  

1496654955158

Gunther Steiner, teambaas van Haas, heeft er bij de FIA op aangedrongen een vaste steward voor race-weekenden aan te stellen. Volgens Steiner waren de beslissingen tijdens de Mexicaanse Grand Prix inconsistent.

Steiner ging direct na de race verhaal halen bij wedstrijdleider Charlie Whiting waarom zijn rijder Romain Grosjean een penalty kreeg voor het afsnijden van een bocht, terwijl Fernando Alonso geen straf kreeg voor het aanrijden van Grosjean. “We hebben een constructief gesprek gehad”, aldus Steiner. “Mijn grootste bezwaar is dat nu niet duidelijk is wat wel en niet mag. Dat is moeilijk om achter te komen en daarin zit de inconsistentie”, meent de Haas-teambaas.

“Je moet weten wat je wel en niet mag doen als het op straffen aankomt, en dat is mijn grootste bezwaar, het is telkens weer anders. Romain krijgt vijf seconden voor het afsnijden van een bocht en dan rijdt Fernando tegen hem aan, ruïneert zijn race en krijgt helemaal niets… ik bedoel, dat is toch niet meer uit te leggen!”

Vergrootglas

Met de straf van Max Verstappen nog vers in het geheugen liggen de beslissingen van de FIA volgens Steiner onder een vergrootglas. Steiner denkt dat het goed zou zijn om per seizoen een vast persoon aan te wijzen die over de straffen gaat, “en dus weet wat er elke week speelt.” Het maakt hem niet uit dat deze persoon bij races assistentie krijgt, maar er is iemand nodig die het totaalplaatje bewaakt, die weet wat er vorige week of een jaar geleden speelde: “Er staat teveel op het spel, dit is een grote sport”, besluit Steiner.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden