‘Absurd ambitieus plan’ voor Grand Prix in Woking

1920x1080-McLaren-Woking-International-Circuit

McLaren heeft de zomerstop aangegrepen om een ‘absurd ambitieus plan’ te bedenken om de Formule 1 naar Woking, de thuisbasis van de Britse renstal, te halen. Is het 1 april? Nee. Is het komkommertijd? Ja.

De lay-out van het Woking International Circuit is al klaar. McLaren presenteerde de plannen op hun eigen website. Het circuit telt 18 bochten en heeft een lengte van 4,85 kilometer. De race in Woking zal zich volgens de Britse renstal kunnen meten met Monaco en Singapore als de meest glamoureuze en iconische locatie op de Formule 1-kalender.

Geen belemmeringen

“Waarom niet?’, zegt Jonathan Neale, Chief Operating Officer van McLaren, over de plannen. “Waarom niet de Formule 1 naar de straten van Woking halen? Afgezien van de enorme sociale en financiële inzet die nodig is om de infrastructuur op te zetten, de straten geschikt te maken, kilometers vangrails te plaatsen, tribunes te bouwen, de fee om de race te organiseren te betalen en de benodigde goedkeuring te krijgen van de FIA, zie ik geen belemmeringen.

In 1998 reed al een Formule 1-bolide door de straten van Woking. McLaren-wereldkampioen Mika Hakkinen verzorgde toen een demo.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden