Adrian Newey: Dominantie 2024 niet vanzelfsprekend

door Olav Veenhof
Adrian Newey staand

Volgende week wordt de nieuwe auto van Red Bull gepresenteerd. Hoewel Red Bull Racing als torenhoge favoriet wordt gezien voor de titel, zegt Adrian Newey, Chief Technical Officer niet zeker te zijn over het niveau van de ontwikkelingen van de nieuwe RB20.

De afgelopen jaren is Red Bull Racing het meest succesvolle team in de Formule 1. Max Verstappen verbreekt record na record en het lijkt er niet op dat de Nederlander rustiger aan gaat doen. Toch denkt niet iedereen binnen Red Bull dat het weer een dominant seizoen gaat worden.

Dominantie

Adrian Newey laat weten dat hij de dominantie in 2023 niet had verwacht. De Engelsman denkt dat dit seizoen het een stuk spannender zal worden. "In 2023, het tweede jaar van de nieuwe regels, hadden we verwacht dat de teams dichter bij elkaar zaten. Nu heb ik begrepen dat voor dit jaar onze rivalen de regels echt goed begrijpen en het een stuk spannender zal worden", zo laat hij weten in de Talking Bulls Podcast

Richting Red Bull

Er is een minder duidelijke richting, waar de, zoals hij het zelf zegt, 'derde evolutie' van de RB18 naartoe gaat. Dat maakt het lastiger om de Red Bull die al zo dominant is te verbeteren. "De auto in 2023 was in elk opzicht een verbetering van de auto in 2022. We hadden een duidelijk doel dat we in de winterstop na 2022 de auto vooral in gewicht moesten verbeteren. Voor dit jaar hadden we minder een doel daarin. Misschien zijn we wel te conservatief geweest ten opzicht van andere teams."

 

Lees ook: Valtteri Bottas: Ik heb geen slechte relatie met Mercedes

Lees ook: F1-commissie komt met wijzigingen voor het sprint format in 2024

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Hamilton wordt geen wereldkampioen bij Ferrari

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden