Agressieve kerbs Abu Dhabi aangepast na zorgen Pirelli

door Hidde Wissels
Abu-Dhabi-2021-red-bull

De nieuwe kerbstones zijn aangepast voor de rest van het raceweekend in Abu Dhabi. Dit is besloten na feedback van de coureurs, teams en bandenleverancier Pirelli. Hiermee wil de Formule 1 schade en bandenproblemen zoals in Qatar voorkomen.

De kerbs die zijn neergelegd bij de exit van de nieuwe bochten 5 en 9 waren te agressief. De scherpe randen zijn er afgehaald om zo schade en lekke banden te voorkomen. Dit onderwerp is besproken tijdens de driversbriefing van de coureurs na de tweede vrije training. Van de coureurs moesten de kerbs aangepast worden, zodat er meer gebruik van kan worden gemaakt. De teams willen graag dat er aanpassingen gedaan zouden worden om zo schade aan de auto te voorkomen. Nikita Mazepin reed in Qatar zijn chassis kapot vanwege de kerbs.

Zorgen bij Pirelli

Pirelli-baas Mario Isola maakte zich na de eerste vrije training ook al zorgen over de banden en meldde dit bij de FIA. "Ze (de kerbs) lijken erg op Qatar, maar ze zijn niet precies hetzelfde", vertelt Isola aan Autosport. "Ze zijn vooral behoorlijk agressief bij de exit van bocht 5 en bocht 9. Van bocht 1 tot 4 zijn ze hetzelfde als vorig jaar en dan hebben we verschillende kerbs in bochten 12, 13, 14 en 15."

Isola denkt dat de coureurs vooral tijdens de kwalificatie veel van deze kerbs gaan gebruiken en dat het daarom iets is wat in de gaten moet worden gehouden. "Ik weet zeker dat ze in de kwalificatie de kerbs zullen gebruiken en misschien ook tijdens de race als ze moeten pushen. Dat is iets waar we rekening mee moeten houden."

Lees ook: Christian Horner bezorgd: “Pole position buiten bereik"

Lees ook: Lewis Hamiton topt VT2 in Abu Dhabi, Verstappen P4

Lees ook: Top en Flop: Grand Prix Abu Dhabi VT1 & VT2

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden