Albon: "Ben er zeker van dat we de goede kant op gaan"

Albon-gp-turkije

Na een sterk weekend in Turkije kijkt Alexander Albon uit naar de laatste races van het seizoen. De Britse Thai heeft het al het hele seizoen moeilijk, maar wist in Turkije goed voor de dag te komen. Tijdens de seizoensafsluiter, die in het Midden-Oosten plaatsvindt, zal de Red Bull-coureur er alles aan moeten doen om zijn stoeltje voor 2021 te veroveren.

“Het was een goed weekend voor mij", blikte Albon tegenover Motorsport terug op de Grand Prix van Turkije. "We hebben een aantal dingen op mijn auto uitgeprobeerd waarvan we denken dat ze de wagen voorspelbaarder maken.” Albon heeft het al het hele seizoen moeilijk met de Red Bull-bolide. De kleine aanpassingen die nu zijn gedaan, lijken de auto beter hanteerbaar te maken voor de Britse Thai.

Naast zijn eigen prestatie is Albon ook tevreden met de prestatie van het team. “Als team waren we erg sterk. Gezien hoe goed we het weekend waren begonnen, is het een beetje frustrerend om met zo weinig weg te komen, maar er zijn veel positieve dingen uit Turkije te halen.”

Last van het coronavirus

De prestaties van het Red Bull Racing-team vielen in de ogen van veel fans toch wat tegen in Turkije. De pitstop van Max Verstappen was bijvoorbeeld lang niet zo snel als we van het team gewend zijn. De Nederlander kwam daardoor tijdens de race achter Pérez de baan weer op. Helmut Marko gaf later tegenover Auto, Motor und Sport tekst en uitleg over de situatie bij het team. Hij stelde dat het team last had van het coronavirus waardoor er wat mensen zijn uitgevallen. Om hoeveel mensen het gaat, vertelde Marko niet.

Albon Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Getty Images/ Red Bull Content Pool

Na het raceweekend in Turkije kijkt Albon uit naar de laatste drie races van het seizoen. “Ik ben er zeker van dat we de goede kant op gaan. Van mijn kant zijn er wat zaken beter geworden en ik was blij met hoe de auto in de simulator reageerde. Ik kijk er dus naar uit om naar Bahrein af te reizen en te zien wat we daar in huis hebben.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden