Albon wil via AlphaTauri terug in F1

SI202012110141_hires_jpeg_24bit_rgb

Alexander Albon heeft er geen enkel probleem mee om bij AlphaTauri terug te keren in de Formule 1. Dat laat hij weten aan The RaceDe 24-jarige coureur heeft geen plek in de Formule 1 dit jaar. Sergio Perez vervangt hem bij Red Bull Racing. 

Albon kende een moeizaam seizoen vorig jaar als teamgenoot van Max Verstappen. Hij werd zevende in het kampioenschap met slechts 105 punten. De Nederlander werd derde met 214 punten, meer dan een verdubbeling van het totaal van Albon. De Thai moet het dit jaar doen met een bijrol bij Red Bull Racing, als reserve- en testcoureur en hij komt namens Red Bull in actie in de DTM.

“Ten eerste moet het doel zijn om terug te keren bij Red Bull in de Formule 1. Er zijn daar vier stoelen beschikbaar en geen twee”, vertelt Albon. “Mijn doel is om af te wachten en kijken hoe het gaat. Als iedereen goed presteert weet je hoe de situatie is. Het is mijn plicht om te concentreren op wat er op dit moment gaande is en wat het beste is voor het team. Ik ga doen wat ik kan en dat is mezelf verbeteren in de fabriek. Als dat gebeurt, zien we wel wat er gaat komen.”

''Ik zou ook bij AlphaTauri terug willen keren in de Formule 1''

Het hoofddoel van Albon is om weer op het hoogste podium actief te kunnen zijn, ook als dat voor het Red Bull’s zusterteam AlphaTauri is.

''Ik denk dat het een droom is van iedere coureur om bij een topteam als Red Bull Racing te mogen rijden en mijn intentie is dan ook dat ik voor Red Bull wil blijven rijden. Ik zou ook bij AlphaTauri terug willen keren in de Formule 1'', besluit Albon.

Lees ook:

Alex Albon rijdt volgend jaar DTM

Albon mag ook bij andere teams invallen

Officieel: Red Bull vanaf 2022 door met de Honda-motor

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden